KARA BAHTLI KÖR TALİHLİ EMET - A.Kadir Ekmekçioğlu

KARA BAHTLI KÖR TALİHLİ EMET


GÜNÜN SÖZÜ: Yazıklar olsun. Kaderin böylesine

Kara bahtlı; mutsuz dertlerinden kurtulamayan işleri hep ters giden. Kör talih ise; bir işlerin görülemediği zaman şansım yaver memat talih. Kötü kader, muvaffak olursan ne ala, olamazsan ne yapalım elimizden geleni yaptık olmadı der kabahati kör talihe yükleriz.

Bu başlık neyin neyi diye bilirsiniz. Yazımı okuduktan sonra karar verirseniz sevinirim.

Emet ilçemizin geçmişine şöyle bir uzanalım. Bu ilçe tarihinde bir büyük yangın, sonra bir büyük bir depremi yaşamış. Anadolu’muzun  işgal yıllarında Yunan işgalinde işgalcilere direnmesinin bedeli taş üstünde taş kalmaksızın tamamen yakıldı. 1970 Gediz depreminde de ağır hasar görmüştür.

Yazı başlığı her yönü ile Emet’imizin geçmişini canlandırıyor. Lakin tüm olumsuzluklar hala Emet’imizi bir türlü bırakmıyor. Yıllardır yolları yapılmadı.(Şükürler olsun bazı olumsuzluklara rağmen yollarımızın yapımına başlandı. İnşallah en kısa zamanda tamamlanır.

Bor madeninin bulunduğu 1957-58 yıllarında sevindik. Emet’e fabrikalar yapılacak, gelişecek, göç alacak ve büyüyecek denildi. İşsiz insan kalmayacak denildi. Evet asrın madeninin işlenmesi fabrikalar yapıldı. Lakin işçiler yöremizden alınmadığından yüzlerce gencimiz hala işsiz. İşe alınanlar burada ikamet edecek denildi. Maalesef 300 işçi servisle Tavşanlı’ya gidip geliyor. Bunların ilçe ekonomisine katkısını beklerden bundan da olduk. Bırakın esnafın mal satmasını beklerken taşımalı işçiler bagajlarında simit ve yumurtadan tutun her çeşit ticari ürünü getirip orada sattıklarını duyuyoruz.

Belki bugün veya yarın Bor’a alınacak 14 kişi açıklanacak. İşçi alımında da geçmişte ki gibi hüsranla bitmesin.

Emet yıllardır bölgedeki arsenikten zarar görmekte. Bu metal insan sağlığında kalp, kanser ve felç hastalığına neden oluyor. Bor’un ilçeye elbette nimetleri var. Ama külfetleri ve de asla azımsanmamalıdır. Çevre ilçelere devasa yatırımlar yapılırken Emet’e bırakın küçük çaplı bir organize sanayi kurulmasını yıllardır ilçeden bir çok kurumlar cebren götürülmedi mi?

Her dönemde termal yatırım vaadinde bulunanlara sormak lazım ilçeye ne verdiniz.

Gelelim yerel yönetimlere. Herkes seçim beyannamelerinde bilgisayarlı fotoğraflarla onlarca vaatlerde bulundular. Bunların kaçını yaptıkları, kaçını yapamadıklarını halka nasıl anlatacaklar. Yoksa önümüzdeki yerel seçimlerde aynı nakaratlarda bulunacaklar ? Kimse kızmasın bol keseden vaatlere artık karnımız da tok.

Başımıza bulduğunuz SİT meselesi ilçeyi viraneye çevirdi. Allah aşkına eski mahalle ve sokak aralarına gidin ve görün. Yıkık binaların çatı ve duvarları duvar ha yıkıldı, ha yıkılacak. Sonunda can kayıplarına neden olacak. Buna nasıl bir çözüm bulunulacaksa acilen bulun.

Bir ilçeye kaymakam atanmış. Hala kaymakamız ilçeye gelmedi. Kaymakamımızı özledik. Görev yaptığı yerlerdeki dostlarımdan bilgiye göre çok çalışkan ve iyi bir bürokrat olan kaymakamımız  sayın Sezer Işıktaş’ı dört gözle bekliyoruz. Taşımalı vekil kaymakamlarla idare ediliyoruz. Bunca sorunları olan Emet’e bu reva m? Bu bizim Emet’in kaderi mi?

OKURLARIMA SES VERİNİZ

Telekom dan yakınmalar hayli arttı. Eski teknoloji ve eski kablolu sistemle telefon ve internet arızaları had safhaya ulaşmıştır. Emet ve Hisarcık ilçelerinde yaklaşık 4000 telefon ve internet kullanıcısının arıza talepleri gecikmeli olarak gideriliyor. Sebebini araştırdım. Emet ve Hisarcık da ki arızalara bakan ekipte yeterli ekip ve eleman yok. Hal böyle vatandaşlar başka operatörlere geçiyor.  Yetkililere duyurulur.

İlçemizde son aylarda başı boş sahipsiz köpek sayısı arttı. Duyumlara göre başka yerlerden araçlarla getirilen hayvanlar ilçemize bırakılmış. Hal böyle olunca sokaklar ve caddelerde özel tim nizamı ile başıboş köpekler dolaşıyor. Birçoğu da çocuklara ve insanlara saldırmakta. Özellikle sabah namazına giden yaşlılar sıkıntılar yaşıyormuş. Hani bir hayvan barınağı yapacağız diyeler ne oldu barınaklara söyler misiniz ?

ÖRNEK DAVRANIŞ VE ACILIŞ

İlçemizde Raci Küpçü adındaki kuyumcu iş yerinde unutulan altın dolu çantanın sahibini aradı. Haber ulusal kanallarda ve gazetelerde yer aldı. Çantayı polise teslim etti. Polis telefon kartından çanta sahibine ulaştı ve çantayı sahibine teslim etti. Bu nedenle kuyumcuyu ve polisimizi örnek davranışlarından dolayı kutluyorum.

Bugün meslektaşımız Ercan Kolku ve oğullarının küçük çarşıdaki  Gaziemet şarküteri mağazası hizmete açılıyor. Kolku ailesine hayırlı olması ve helal bol kazançlı işler diliyorum.

 

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
10May

Hayra Alamet Değil

25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler