Zengin Yerin Fakirleri - A.Kadir Ekmekçioğlu

Zengin Yerin Fakirleri


GÜNÜN SÖZÜ: Sefillik kader değildir.
Emet ilçemiz makus talihini bir türlü yenemedi.Bunun nedenlerinin başında siyasetçiler her dönemde ilçeye gelirler.Halkın ve ilçenin sorunlarını dilendikten sonra yaparız,ederiz tamam diyerek gidiş o gidiş.
Sonuç; Emet’in yollarından tutun doğru dürürst hiçbir sorunu giderilmedi.Sorunlarını bir kenara bırakalım işsizlik de aldı başını gidiyor.Dolayısı ile başta gençler olmak üzere ilçeden başka yerlere göç ediyorlar.
Bu yazımı yazmadan bir çoğunu bilmeme rağmen bilmediklerimde vardır diye sosyal medya sayfamda Emet te hangi madenler var diye sordum.Sağolsunlar bir çok dostlarım ve okurlarım Emet ilçesinde hangi madenlerin olduğunu yazdılar.
İşte sonuç ; En başta asrın madeni ve sanayi başta olmak üzere her yerde kullanılan Bor madeni.Dünya rezevri %70 ülkemizde.Bununda yiye %70 Emet ilçemizde.Bor enerjinİn yanında ileride piller çalışacak olan otomobiller de kullanılacak.ABD bu kanıtlandı.
Peki  Emet ilçemizde hangi madenler varmış.Sıkı durunuz.Emet’in başta Eğrigöz dağı olmak üzere Küreci köyümüzde  altın madeni var.Küreci köyümüzde de sondaj çalışmaları başladı.İlçemiz sınırlarında Mangan,demir,Manyezit ,kömür,Feldistbat,kireç taşı,Kaolen,Kuvars,Mermer,Kurşun madenlerini yanında  Göncek köyü bölgesinde Uranyum,İğde köy bölgesinde Bor rezevr tesbit çalışmalarında yer altındaki sularda Katminum tesbit edilmiştir.Ciddi bir çalışma yapılırsa Bor dan daha kıymetli bu madenin yeri belirlenebilir.
Son yıllarda çok revaçta olan Bor’lu çimento içinde en büyük bor maden pasanın bulunduğu Emet ilçesinde özel bir firma Bor’lu çimento üretimi yapmak için harekete geçmesine rağmen halen bu gerçekleşmedi.Asfalt yapımların dada Bor pasası kullanılması sonucu asfaltların dayanıklılığının arttığınıda biliyormusunuz.Geçmişte karadeniz bölgesinde bu kullanıldı.Kendisini de kanıtlamıştırAllah ilçemize bir çok hastalığa deva olan termal sular vermiştirAyrıca Eğrigöz dağı bölgesinde çok zengin jeotermal kaynağı vardır.Burada yapılacak sondaj ile ısıtma ve seracılık yapılabilecektir.Benden duyun ilçe kaymamakımız sayın Hasan Çicek sondaj konusunda yoğun temaslar yapıyor Allah yardımcısı olsun.Doğa güzelliklerimiz yanında Allah nazarlardan korusun Türkiye de parmakla gösterilen orman sahalarımızda mevcuttur.
Peki bu kadar yer altı ve yer üstü zenginliklerden kaçını değerlendirebildik.Bu kadar zenginliğe rağmen hala gençlerimize iş ve aş sunuldu?Sonuç sıfır elde var sıfır.
DURUM ÇOK VAHİM
Corona virüsü vakası hergün artıyor.Geçenlerde Kütahya Sağlık Üniversitesi rektörü Prof.Dr.Sayın Vural Kavuncu covid-19 pik noktasında demişti.Doğru Kütahya genelinde vaka sayısı artıyor.Sayın valimiz covit-19 bitmedi.Mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor.Vatandaşlarımızdan maske,mesafe ve temizlik kurallarına dikkat etmelerini istemiştir.İsimlerini yazmıyorum ama Kütahya genelinde covid-19 sayısı artıyor.Bu kurallara uymazsa önümüzdeki aylarda ağır bedeller ödeyebiliriz.
OKURLARIMDAN
Devlet sulama amaçlı Hasanlar köyde baraj yaptı.Ama barajın sulama boruları bir türlü sağlıklı çalışmıyor.Devamlı arıza yaptığından da barajın sulama kapsamında çftçler bahçe ve tarlalarını sulayamadıklarından yakınyorlar.Durumu yetkililere haber vermelerine rağmen hala suşama yapılamıyor.

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 3

  • mehmet | 30 Ağustos 2020 18:11

    Biz bu içinde bulunduğumuz makus talihi kabullenmiş durumdayız.Hak verilmez alınır herkes Etibor .da oğlunun veya damadının askeri ücretle çalışmasından dolayı kendini şanslı görüyor ve her şeye razı üç maymunları oynuyor .taşıyıcılar kooperatifi desen sadece ihalede kendilerine verildiği zaman çok iyiler kaybettikleri zaman ağlamaya başlıyorlar.bizler hep birlikte Emet ve köyleri olarak birlik beraberlik içinde gerekirse bedelde ödeyerek yolu kapatıp eylemler yapmadıkça sesimizi kimse duymaz.Herkes siyasetçileri suçluyor siyasetçide bu memleketin insanı onu çalıştıracak bizler olmalıyız.Zehir bizde,pasa bizde nimeti başkaları alıyor.VP7Z

  • İsmail | 10 Ağustos 2020 22:44

    Bu Yazı hakkında ne düşünüyorum . Yazık . Yazarın dili sadece emet e hitap ediyo. En basit örneği ... Borun dünya rezervinin yüzde 70 i Türkiye de . Türkiye'nin yüzde yetmisi emette . Hisarcık bilerek ve istenilerek yazılmadığı kanaatindeyim. Lütfen bunu düzeltiniz

  • Mehmet gül | 10 Ağustos 2020 08:35

    Doğru tespit ama maalesef ilçemizdeki siyasetçiler kendi menfaat ve cıkarlarını ön planda tutuyor her dönemde aynı Allah için şu işsizliği göçü önleyecek ne yapmalıyız diye düşünen kimse yokmu hem çivtçi mizi hem sanayi sektörünü destekleyecek yeni projeler üretelim sizlere cok iş düşüyor gazetecilere gercek ve doğru haberlerle güncel ve halkın yararına ne yapılacaksa bizleri bilğilendirmenizi riça ederiz

YAZARIN SON 5 YAZISI
10May

Hayra Alamet Değil

25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler