+ 1 18 'DEN BÜYÜKMÜDÜR? - Ercan Kolku

+ 1 18 'DEN BÜYÜKMÜDÜR?


3 Eylül başta Emet ilçemiz olmak üzere Tavşanlı,Dursunbey,Ödemiş,Sındırgı,Selendi,Eşme,Burhaniye,Bayramiç ve Buharkent'in kurtuluş günüdür.

30 Ağustos büyük zaferin ardından Kütahyamız,Çivril,Demirci ile başlayan ve düzenli ordumuzun ilçelere girişi ile kurtuluşu temsil eden günler 1 Eylülde Gediz,Uşak, 2Eylülde Uşak Karahallı,Ulubey, 3 eylülde bizler, 4Eylül Simab gibisine devam eder ve 9 Eylül İzmirin kurtuluşuna ulaşır. Daha devamı vradır ama, bizlerin ege bölgesi kurtuluşu bu güzergahta,bu tarihlerdedir.

3 Eylülde ise Emet ilçemizin kurtuluşu olsada, aslında düşmandan temizlenecke bir Emet kalmamıştır.Çünkü Gazi Emetlilerimz köyleri ile birlikte aylar önce milli direniş göstermiş, Nisan 1922 tarihinde Değirmisazda başlayan olaylarla Emet’te hükümeti basıp,40 Cevizderesind ise göğüs göğse çarpışarak 200 den fazla düşman askerini telef etmiştir.

Savaşın en şiddetli zamanında birliklerini Emete göndermek zorunda kalan düşman birliklerince tamamı yakılan EMetin halkı mezalim karşısında Eğrigöz dağlarına sığınmıştır.

Emet için milli mücadelede Nisan ayı ve 27 Nisan direnişin sembolü,3 Eylül ise temsili kurtuluştur.

O sebeble bizler Milli mücadelede atalarımızın yaptıklarını tüm ülkeye ve gelecke kuşaklara aktarmak için daha çok Nisan ayında etkin faaliyetler gerçekleştirmeliyiz. Bu tarihlerde Emette neler olduğunu göstermek için Eylülü beklemeye gerek yok.

3 Eylül ise bir festival havasında düzenlenecek Zafer haftası ile birleştirilerek kutlnmalıdır.

Yani Seymenlerin hükümet baskını,cevizdere zaferi ve kurtuluşu canlandırması, askeri bando ve mehter gösterileri,ulusal konferans ve etkinlikler için Eylülü beklemeye gerek yoktur.

Emet kaymakamlığı,Emet belediyesi, Emetbor,Emet orman ve tüm kuruluşlarla 27 Nisan daha etkin kutlanarak 3 Eylüle gelinmelidir…

 

EMET’TE KADIN KALKIŞMASI!

Emet belediyesi öncülüğünde kurulan Sınırlı Sorumlu Emet kadın girişimi üretim ve işletmesi EMKO, Emette adeta üretici kadınlarımızın ekonomik kalkışması olarak değerlendirilebilinir.

Ev ekonomilerine katkı için,çini, nakış, kışlık yiyecek,hediyelik eşya üreten kadınlarımız çok ucuz işçiliklerle yoğun emek vererek ailelerine katkı sağlamaya çalışıyorlar. Ürünlerini satışa sunmak için Pazar bulmakta zorlanan kadınlarımıza önderlik yapan Emet belediyesi bizce ileriye yönelik çok önemli projeye imza atmıştır.

Artık kadınlarımız kurulan kooperatifleri EMKO ile daha fazla iş alırken,ürünlerini pazarlama sorunlarıda olmayacak.Üstelik çok ucuza yaptırılan emekleri yerini bulup,daha yüksek ve hak edilen fiyatlarda satışları gerçekleştirilerek, daha ciddi gelir elde etmelerini sağlayacak.

Belediye başkanı Mustafa Koca ve Emet belediyesinin önderliğinde ve işin uzmanı değerli hocamız Prof. Dr. Gülnur Hayran başkanlığında kurulan EMKO, ulusal ve uluslar arası pazarlarda, kadınlarımızın alın teri emeklerinin değerlenmesini sağlayacak.

Üstelik komşu ilçelerimizdeki bayan üreticilerimizinde ürünlerini değerlendirme imkanı bulmasına vesile olacak bölgesel kooperatifimiz için çok ciddi Pazar araştırmaları ve resmi kurumlarla işbirliği görüşmeleri yapmaları,kadın üretici sayımızın artmasınada katkı sağlayacak.

Mevcut sistemde üretimden çok etkin pazarlamanın önemli olduğu gerçeğini göz önünde bulundurursak;Emeği geçenlere kadınlarımız adına teşekkür ederken, kamuoyunun EMKO’yu ve yapacağı çalışmaları merakla beklediklerini ifade etmek istiyoruz. İnşallah EMKO büyüyerek, kadın üreticilerimizin vazgeçilmezi olur.

 

+1 18’DEN BÜYÜKMÜDÜR?

Valla artık günümüzde iki kere iki’nin 4 etmediğine dair muhtelif dedikoduların çoğaldığını görünce çok rahat + 1’in 18’den büyük olduğunu söyleyebiliriz.

Mesela Ak parti… Beğenin veya beğenmeyin, 18 kişi adaylık için yola çıkmışsa, bunların dışında ayrı bir aday olacağını yani +1 olacağını söylemenin açılımı şudur;” Sizin hiçbirinizden bir halt olmaz… O sebeble hepinizi yok sayıyor, bizim gösterdiğimiz adayı size sunuyoruz.”

Kardeşim, adayların yüzde 99’u temayül öncesi belli. Eğer beğenmiyorsan, gönlünden geçen adayı ara, resmi başvurusunu yaptır ve adaylar arasına kat. Kaçak güreştirme…Adaylar dışında çıkaracağın adayın Japon yapıştırıcılığı özelliği yoksa, kimseyi bir arada tutmayı beceremez.Makul olan adaylar içinde bu işi yapacağına ve birliği sağlayacağına inandığın adaya gerekli desteği verip, birliği sağlamaktır.

Aksi halde ismini bile sunup, köylerdeki temsilcilerine bile bunun dışında isimleri oylatıp,teyamül yaptığını söylemek, tahammülleri ciddi anlamda zorlamaktır.

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
19May
10May

SENDEN ADAM OLMAZ!

28Nis
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!