EMET’TE 37. TERMAL APART YAPIMLARI BAŞLAYACAK - Ercan Kolku

EMET’TE 37. TERMAL APART YAPIMLARI BAŞLAYACAK


“Bu memleket Ünal Öztaş’ın yaptığı 36 apartla duruyor.37. si yapılmadı?”

            Eminim bu sözü benim kadar sizlerde defalarca duymuşsunuzdur. Ve hep keşke bolca apartlar yapılsa demişsinizdir. Sizde benim gibi düşünenlerdenseniz,o halde size Emet belediyesinden müjdeli bir haber vermek isterim.

            Emet belediyesi büyükhamam arkasından istimlak ettiği alanda ilk etapta yaklaşık 20 kadar apart yapımı için projelerini hazırladı. Belediye başkanı Mustafa Koca ve belediye fen işleri ekiplerimiz ile birlikte projeyi inceledim. Mevcut alanda yapımı tasarlanan apartların 3 boyutlu resimlerini,iç dizaynını vs. yakından inceleme fırsatı buldum. İlçenin geleceğini termal apart yapımlarında gören birisi olarak, proje beni heyecanlandırdı.İnşallah en kısa sürede gerçekleştirilir.

            Bakınız her zaman iddia ettiğim bir şey var. Emet kaplıcalarının en büyük özelliği şehrin içinde olmasıdır. Hisarcık Esire,Simav Eynal,keza yoncalı,ılıca vb. kaplıcalara ulaşmak için mutlaka ama mutlaka bir araca ihtiyacınız varken Emet kaplıcalarında böyle bir durum söz konusu değil.

            İsterse apartları 3.toki civarına,akpınara,yada dere mahallesine yapın.İnsanlar apartlarından eşortmanaları ile çıkarak yaya Emet kaplıcalarına ulaşabilirler. Üstelik bir çok noktada sıcak su rezervimiz varken, Emet içi nereye yaparsak yapalım, sıcak su sondaj ve nakil imkanımız var. Adamlar 30 km mesafeden termal su getirip tesis yaparlarken bizler 1 km mesafede bile olmayacak bir çok alanı apart olarak değerlendirebilme imkanına sahibiz.

            Emetin geleceği taşeron madenciliği bir yana bırakıp,termal gelişimle hem istihdamı artırma,hemde çarşı ekonomisini artıracak projeler geliştirmekten geçer. Bununda en uygun yolu bol  bol apartlar yapmaktır. Apart turizmi hem çalışan sayımızı artıracak,hemde ilçe dışında gelen yerli turistlerimizin direk esnaftan alışverişleri ile ekonomik canlanmaya katkı sağlayacaktır.

            Az veya çok değil. İmkanlar dahilinde sürekli apart termal  tesisler… O sebeble başkan Koca’nın her fırsatta dile getirdiği önceliklerinin  apart yapımlarına verilecek olması ifadelerinin ardından; işin proje kısmı ve maliyet hesapları aşamasına gelmiş olmasını görmek bizleri sevindirdi.İnşallah Emet’te 37.ve devamı  apartları  bu dönem başkan Mustafa Koca yapacak.

HALKIN HATIRININ ÜZERİNE HATIR OLMAZ

Emet’te gündemi öyle fuzuli şeylerle meşgul ediyoruzki,asıl gündemi sürekli kaçırıyoruz.

Bakınız 9.ay bitmek üzere, yıl sonu geliyor.Bir çok yerde 2018  programlarında yerleşim yerlerinin gelişimi, sorunlarının çözümü için hazırlanan projelerin yer alması için harıl harıl  çalışılırken bizler Ak parti Emet yönetimine kimlerin gireceği moduna geldik.

            Ya bırakın bunları…Bakanlar kurulu seçmiyoruz. Kim gelirse gelsin. Yeterki liyakatlı,vizyonu olan, proje sunup,fikir üretebilecek insanlar gelsin.

Bunu yeni başkan olma adayı Hüseyin Doğan düşünsün. Zira yönetiminin başarısı kendi başarısı,yönetimdeki çatlakları,veya sorunları ise kendi başarısızlığı olacak.Bizlerin Emet halkı olarak beklentisi  az önce dediğimiz gibi parası,çevresi, hatırı değil, vizyonu,misyonu olan insanlardan oluşması.

            Yok il genel meclisi,yok belediye meclisi,yok belediye başkanlığı seçimlerine adaylık için girme niyetinde olanları, veya taşeron kafaları analiz edecek başkanın kendisidir. Ekibini kursun. Zaten kendide düşünüyordur, başarılı bir ekibin nimetinden nasıl yararlanacaksa, başarısız bir yönetimin faturasıda kendisine kesilecektir.

            2018 den beklentilerimizi manşet haberimizde okumuşsunuzdur. Bize lazım olan o. Yoksa Ak parti 21 Ekimde kongre yapacak,yeni yönetim zebilale bardağı gibi giyinip resmi kurumlar ziyaret edecek,İnşallah maşallah hayırlı olsunlarla yıl bitecek ,olacak iş değil.

 

Bizler başkan adayı  Doğan’a halkın beklentisini aktarabiliriz. Oda dediğimiz gibi iş yapacak,fikir üretecek ,liyakat sahibi yönetim  olsun.Hatır yönetimi değil. Ve söz konusu hatırsa unutmayalımki HALKIN HATIRININ ÜZERİNE HATIR OLMAZ…

            

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
19May
10May

SENDEN ADAM OLMAZ!

28Nis
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!