ER MEYDANINA ÇIKAN KİSPETİ GİYSİN PEŞREVİ ÇEKSİN - Ercan Kolku

ER MEYDANINA ÇIKAN KİSPETİ GİYSİN PEŞREVİ ÇEKSİN


Malumunuz olduğu üzere Ak partide başkanlık yarışı için resmen start veriliyor.  Adayların başka n adaylığ başvuru doldurmaları ile başlayan süreç Ankara’dan bir kişinin mühürü alıp gelmesi ile sona erecek.

        Uzun süredir iktidarda olması sebebiyle Ak partinin  tüm ülkede odluğu gibi Emet ilçesindede, çok sayıda parti başkanı,belediye başkan adayı,milletvekili adayı,meclis il genel meclisi adayı oluyor. Normal olan bu durumda anormal olan tek durum bana göre kimin başkan olacağından farklı bölge koordinatörlerinin gelip fikir beyan etmesi.

         Kardeşim bizler içindeyken  kimin ne olduğunu, nasıl davranacağını,yönetimi nasıl bozacağını bilemiyor,tanıyamıyoruz insanları.Buraya gelip 2 günde çözebiliyorsanız helal olsun size… Ha birde çözdüğünüzü sandığınız bir yanılgı oldu mu, siz kısmet der geçersiniz ama koca bir ilçe halkı uzun süre meşakket çeker. Bunu unutmayın. Hesabınızı güne göre değil,geleceğe göre yapın.Sizden tek ricamız bu.

         Neyse, Mehlemönünde başkanlık yarışları için çok önceden kispetini giyip,peşrevini çekmeye başlayanlar vardı.  Finallerin oynanacağı güne kadar el-ense yağlı güreşlerle renkli bir dönem bizleri bekliyor. Ama her şeyden önce bir yiğit gibi er meydanına çıkıp kispeti giyip,peşrevi çekenleri tebrik etmek lazım. Bu işin sonunda sırtın yere gelmeside var.( Yağlı güreşler gibi çevrenizi sizi yağlamaları ile, veya arka planda hadi canım sen yaparsın edersin diye pış pışlayanlara aman dikkat! Sonuçta sırtı yere gelecek olan sizden başkası değil!!!)

Yağlı güreş manilerini duymuşsunuzdur.Cazgırların attıkları mani ve ettikleri dualar ile sahaya çıkan pehlivanlar kispetlerini  ve vücutlarını yağlarken güreşe hazır olurlar..Mesela  çoğunluğu şöyle başlar;

         “Erler çıktı meydane, hepside birbirinden  merdane…Bu meydan er meydanıdır.Nice Koçyiğitler bu meydandan geçti,acı tatlı suyun içip göçtü.Atlar gibi tepişin,aslanlar gibi kapışın.Ya Muhammed  ya Ali…”

         Güreşin başlama daveti bile manilerle yapılır;” At gibi yarışın,koç  gibi tokuşun,koyun gibi meleşin,kardeş gibi güreşin.Biri ak biri kara,ben çıkıyorum aradan,Allah sizleri kayıra”

         Bizdeki aday sayısına bakınca yağlı güreşten çok amerikan futbolunu andırsada nihayetinde genel merkez bu sayıyı makul seviyelere düşürecek.Birde  er meydanında her

türlü hüneri sergilemesine rağmen, masa heyeti tarafından diskalifiye edilecek,puanı düşük tutulacak pehlivanlarımızda olmayacak değil.  Ama işin daha kötüsü var.   Devam ettiğiniz güreş aşağıdaki cazgır manisi ilede sona erebilir;

          “ Söğüt dalından odun olmaz.Her kızdan kadın olmaz.Her ananın doğurduğundan pehlivan olmaz .Ona bile kalmadı bu meydan,sizede kalmaz….

         Umarız, bu güreşlerin  sonunda kazanan Emet halkımız olur…

 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
19May
10May

SENDEN ADAM OLMAZ!

28Nis
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!