KENDİNİ YENİLEMEK LAZIM - Ercan Kolku

KENDİNİ YENİLEMEK LAZIM


 KYK yurdu bitim aşamasında… Kendisine ait binası olanlar hariç,özellikle kiralama yöntemi ile ilçede pansiyonculuk yapan esnafımız  artık iş alanını değiştirmek adına yeni girişimlerde bulunmalı.

                Bakınız manşet haberimizde TKDK tarafından kırsal  turizme destek konusunda yüzde 55 ‘e varan hibe destekler var. Apart turizmcilik konaklama  tesisleri için  bu konuda TKDK ile işbirliğine gitmeyi ciddi olarak düşünmeliler.

                               Öğrenci pansiyonculuğuna nazaran etkin bir tanıtım ve çalışma ile yılın 12 ayı  termal turizm pansiyonculuğu yapılabilir.

                ATEM’in geliştirilmiş ve daha geniş mekanlarda  termal pansiyonculuk  modeli,ilçemiz girişmicilerindne Etem Çamurlu’nun  Konak devran mekanı gibi yeni mekanlar ne kadar çoğaltılıp,etkin pazarlama işine girilirse hem kendi ekonominiz için hemde termal turizme katkılarınızla memleket ekonomisine katkıda bulunabilrisiniz.

                Sadece bu değil; Bakınız  destek kapsamında  IPARD II 6. başvuru çağrı ilanıyla 25 odaya kadar konaklama tesisleri, restoran, pastane, kahvaltı salonları, at ahırı ve parkurları, yürüyüş parkurları,  açık yüzme havuzu, dağ ve bisiklet parkurları, hobi bahçeleri gibi konularda yatırımcılara hibe desteği  veriliyor.

                Etibora taşerona giripte 2-3 bin liralara gençlerimizi  heder etmek yerine girişimci  ruhları canlandırarak yeni işadamları yetişmesine her türlü destek verilmeli. Bu konuda Esnaf odamız TKDK ile sadece kırsal  turizm konulu özel bir bilgilendirme toplantısı düzenlemeli.

 Kaymakamlığımız eğitime büyük önem veriyor. Ve bu konuda çok ciddi ve takdire şayan hizmetler veriliyor.  Herşeye rağmen okuyamayan, okuyup atanamayan vb. genç kitle içinse  devletin bu tür imkanlarını etkin kullanma adına hem eğitim hemde destek verilmesinde önemli bir hizmet olacağı kanaatindeyiz.

               

  BU KAPALI SPOR SALONU ARTIK EMET’E YETMİYOR!

 

                 Özellikle Kaymakam Hasan Çiçek’in ilçemize atanması ile daha aktif hale gelen gençlik spor ilçe  müdürlüğü, şimdilerde fesh olarak Emetspora devri gündemde olan belediyesporun kurulması,Emetsporun  yeni binasında  sporun çeştili branşlarında aktif hale gelmesi  artık Emet’e bu kapalı spor salonu yetmiyor dedirttirmeye başladı.

                O dönem tüm siyasi parti ilçe başkanlarının da doğal yönetim kurulu üyesi olduğu Emetliler dayanışma ve Kalkınma derneğinni Ankara genel müdürlükte yaptıkalrı çalışma ile   İlk yapımında 250 kişilik olan salon, daha sonra 500 kişilik olarak değiştirilmişti.  

 Anap dönemi Karadenizli genel müdür  “Ha bu nüfusa  ufak uşağım bu salon ” diyerek 2 katına çıkarıvermişti.1998 de hizmete geçen salonumuz  nüfusu gerilesede, spora ve gençlere önem veren idareciler sayesinde spor yapan gençlerin sayısının  artması ile yetersiz bir hale geldi. İlçeye  daha geniş,sosyal çevreside olan güzel bir spor kompleksi yakışır diyoruz.

Ve bu konuda  kulağımıza gelen duyumları şiddetle desteklediğimizi  ve heyecanla takip ettiğimizi ifade etmek istiyoruz.

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
19May
10May

SENDEN ADAM OLMAZ!

28Nis
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!