MEMLEKET’TE BİR DİKİLİ AĞACINIZ OLSUN! - Ercan Kolku

MEMLEKET’TE BİR DİKİLİ AĞACINIZ OLSUN!


Kocakıran…

                Eteklerinde bir ilçenin kurulduğu ,Emetin bahtı gibi çorak,kaygan bir zeminde yıllara direnen tepelerden birisi…

                 Sel afetlerinde kocakıran toprağını kaynarcadan toplayabildiğiniz  tepe için geçmiş belediye başkanlarımız bir çok çalışma yaptı.

                Emetliler dayanışma ve kalkınma derneğimiz ilk kurulduğu yıllarda erozyon dede Hayrettin Karacayı ilçeye getirerek ülke gündemine getirdiği tepeye o dönem ciddi meblalarda kaynak aktarılmasını sağladı.

                Ama ıslah çalışmaları plan ve program dahilinde yapılmadığı için yapılan ağaçlandırmalar verimli olamadı…

                2012 yılında Emet belediyesi, orman işletmesi ve DSİ konu için bir araya geldi… Önce islah ve erozyanla mücadele çalışmaları yapılacak. Orman işletmemiz ağaçlandıracak, belediyemiz ise sosyal tesisler yapacaktı.

                Kocakıran kağıt üzeri göründüğü gibi olmadı… Çok farklı toprak yapısı ile  ıslah işini alan firmayı baya zorladı.İş bittikten sona ise bu defa DSİ 3. Bölge müdürlüğümüze bağlı 34. Şube müdürlüğümüz ayrı çalışmalar yürüttü. Ciddi meblalarda kaynak aktarırken,adım adım ağaçlandırm çalışmaları yaptı. Kimi zaman ormandan kimi zaman belediyeden fidan desteği alarak uzman ekiplerle ağaçlandırma çalışmaları yürüttü.

                V e gelinen noktada yıllarca direnen Kocakıran, doğru işlemlere kavuşunda yüzü gülüp,yeşermeye başladı.

                Kocakıran’a  asli görevi dışında memleket görevi olarak görüp,sahiplenen ve yıllarca çalışmaları adım adım takip edip,gelip bizzat ağaçlar dikip, yerinde çalışmaları inceleyen  şube müdürlüğümüz başmühendis hemşehrimiz Metin ERKUL’a ayrı bir teşekkür etmemiz gerekir.Gerçekten emeği  çoktur.Allah razı olsun kendilerinden…

                Şimdi gelelim,bundan sonra ne yapılacağına?

                Öncelikle siyasi  beceriksizliğimiz mi diyelim, siyasi güçsüzlükmü siz karar verin; 175 bin metre kare alandan sorumlu bölgenin en büyük orman deposu bulunan bir Orman işletmesinin bulunduğu ilçede bir Ağaçlandırma şefliğinin bulunmamasının mantıklı açıklaması yoktur. Emetimizie bir ağaçlandırma şefliği kazandırılmalıdır…

                Kocakıran mevkimizde halen 10 bin ağaç dikimi bekleyen alan mevcut.Başta selvi ağacı ve badem olmak üzere  10 bin ağaç daha burada toprakla buluşturulabilir.

                Sonbaharda ağaç dikim zamanı başta İlçe Kaymakamlığımız, belediyemiz ve Orman işletmemiz olmak üzere  Kocakıranda yoğun bir çalışma yapabiliriz. Bir kısmını işletmemiz, bir kısmını kaymakamlık ve belediyemizin alacağı ağaçlar yanında farkındalık yaratmak adına kampanya düzenleyebiliriz.

                Kaymakamlık bünyesinde açacağımız kampnaya ile gerek ilçede yaşayan gerek ilçe dışında yaşayan vatandaşlarımızın bağışları ile  bu alan daha fazla ağaç dikimini sağlayabiliriz.           Memleketinizde dikili bir ağacınız olsun adı altında  fiyatı belirlenecek selvi, badem vs.  bağış için sms destek ve açılacak hesap numaraları ile  kocakıranı daha erken ve dahada yeşil hale getirebiliriz. Halkın sahiplenmesi adına, ufak meblalarda fidan ücretleri ile katılımları sağlanarak, el birlik Kocakıranı yeşertmeye devam edebiliriz.

                Biran önce ağaçlandırmalar bitsinki,daha sonra belediyemiz bu alana yapacağı sosyal tesislerle Kocakıranı halkla bütünleştirebilelim.

                Sizlerde MEMLEKETİNİZDE DİKİLİ BİR AĞACINIZ OLMASINI İSTEMEZMİSİNİZ?

 

                YOL YAPILMAZ KAZA, YOL YAPIMI SÜRER KAZA

                Son zamanlarda  Çavdarhisar yolumuzda daha fazla kaza olmaya başladı. Bu kazalarda hızlı bir şekilde yapımı devam eden yol çalışmalarınında katkısı var.

                Son kazada yolun bittiği yerde, bir can gitti… Bölge halkı son zamanlarda artan  kazalara dikkat çekerek daha fazla önlem alınmasını istiyor.

                Daha çok ,Yabancı araçların yolu tam bilmemesi nedeniyle yolda gerek  yol yapım firması gerekse karayolları şefliğimizce daha görünür ve etkili uyarı levha, aydınlatma, sinyalizasyon çalışması yapılamazmı?

                Evine ekmek götürmek için aracıyla yollarda olan bir kardeşimiz, bakınız  gerçekten kazaya meyilli alanda akşam evine dönemedi… Lütfen önce güvenlik…

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
19May
10May

SENDEN ADAM OLMAZ!

28Nis
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!