Ne Coronaymış Kardeşim! - Ercan Kolku

Ne Coronaymış Kardeşim!


Allaha şükür, bedenen yakalanmadık lanet virüse… İlçem halkıda korkulan kadar yakalanmadı… Bunda alınantedbirler kadar kişisel tedbirlerin önemi var. Aynen devame dersek,inşallah bu süreci hep birlikte sorunsuz atlatacağız.
    Ancak aynı durumu psikolojik anlamda söyleyemeyeceğiz. Psikolojik anlamda halk bitik. Maske ile gün boyu dolaşmaktan hem tedirgin hem rahatsız.Uzun süre maske takmanın zarar verebileceğini herkes biliyor.  Normalleşme sürecinde Emet yavaş yavaş  normalleşiyor.
    Esnaf salgın sürecinden oldukça rahatsız. Ekonomik anlamda, hafta  sonu dükkan açmamalar, belirli sürede kapatmalar falan derken   her ay diğer aya yüklemeler yapıyor. Esnafa verilen mali destekler, makul denilse faizli ileriye yönelik esnafın ipotek edilmesi demek…
    İlçede esnafları  canlandıracak yerel yönetim adımları sanırız ileriye yönelik en önemli gelişmeler arasında yer alacak…
    Oda mümkün olan her yere apartlar yapmak… Her zaman yazıyoruz. Emet termalde başka yerlerde olmayan bir avantaja sahip.
    Esire araca ihtiyacınız var. Göbel araç aihtiyacnız var. Ilıca yonclaı keza Eynal araca ihtiyacnız var. Ama Emet öyle değil… İsterseniz Emet’te Akpınara apartlar yapın,vatandaş eşortmanıyla yayan  termal tesislere ulaşabilir.
    Burada sadece yeni kaynak sondaj, Osmanlı hamamı yanı boş arazisi, eski cevizdere boş arazisi değerlendirme gibi çalışmalar olmalı. Bu konuda güzel çalışmalar yürütüldüğünü biliyoruz. İnşallah güzle sonuçlar alınırda ilçemizin turizmide geliştiğini hep birlikte görürüz.
Yukarı  Pazar yerini canlandıracak yeni  projeler ilede  burasının alışverişte cazip hale getirmesi gerekiyor.
 Uzun vadede han ve , yukarpazar yerindeki eski ahşap binalar alınarak  restore edilebilir. Eski kültür,modern ama yapıya uygun mimariyle  han ve  yukarı Pazar yeri turzime kazadırılabilir. Yerel öğeler ve satışlar ön palana çıkarılarak…
    Kısa vadede ise İlçedeki 2 bankanın  birer BTM de yukarı Pazar yerine koyması    bu mevki,küçük çarşı içi ve odun pazarı mevkiine biraz hareketlilik katabilir. Özel bankalarda  o BTM,ATM leri  orda görünce onlarda koyacaktır. Böyle olunca da ATM,BTM lerden  çekilen paraların  buralarda pusuya yatan  büyük marketlerde erimesinin de bir nebze olsun önüne geçilebilir.
    Corona ile mücadelede en başta sağlık ekiplerimiz görevde… Amaç virüsten halkımızı korumak…
    Ekonomik virüsten esnafı  korumada ise cephenin en önünde, yerel yönetim, siyaset ve esnaf kuruluşları olmalı ve virüsün esnafı bitirmemesi için tedbirler almalıdırlar.


        HEP KÖTÜ HABERLER OLACAK DEĞİL YA!
    Yaşanan salgın süreci herkesi geriyor… Vatandaşları, iş yapmaya çalışan idareci, siyasetçi, bürokrat herkesi…
    Sorunlarla mücadele öncelik elbetteki sağlığa veriliyor. Salgınla mücadele yanında ise ilçe adına güzel şeylerde oluyor.
    Emet belediye başkanı Hüseyin DoĞAN VE Ak parti Emet ilçe başkanı Süleyman Ciner Ankaradan döndüler.
    * Emet köprülü kavşak talebi başkanların yakın takibinde.Konuyu Ankara nezdinde dile getiren ve zaruri ihtiyacı yetkililere aktaran başkanlar çözüm için aktif olarak sahadalar.
    *Emet ve Emet belediyesi adına önemli bir proje olan güneş enerji sistemi GES’in yolunda gidiyor olması büyük avantaj… Emet belediyesi bu proje ile kendi enerjisini üretirken, ileriye yönelik ciddi gelirlerde elde edecek…
    * Emet göleti atık su arıtma tesisi ve ilçeye su getirmesini temin edecek  isale hattı ihalesi yapıldı. Değerlendirme aşamasında. 210 gün sürecek işin kısa sürede tamamlanması için yetkililerce sıkı takip  ediliyor.  Bu işte tamamlanınca Emetimizi  modern bir alt yapıya ve evlerde akacak sağlıklı dağsuyuna kavuşturacak  projenin tamamı hayata geçirlecek. Maliyeti 120 milyon tl’yi bulan ve yarısı hibe olan projeler için başkanların önemli mesafeler kat ettiklerini biliyoruz. 
    * Tabi  yaşanan salgın süreci bir çok yerde olduğu gibi projelere darbe vuruyor. Apartlar,düğün salonu,semt  spor sahaları, vb. birçok konuda belirli aşamaya getirilmiş projeler için  biraz daha beklenileceği malum.
    * Aslında takibi yapılan  başka projelerde var. Ama olgunlaşması ve sorunsuz hayata geçirilmesi adına şuan yazmadığımız projeler… Umarız hepsi sorunsuz hallolur ve gazetemiz manşetlerini bu haberler süsler…
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
28Nis
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da