ÖNÜMÜZDE 5 PROJE BİZLERİ BEKLİYOR-2 - Ercan Kolku

ÖNÜMÜZDE 5 PROJE BİZLERİ BEKLİYOR-2


Geçen hafta  Yeni tarım gıda ve hayvancılık bakanı Fakıbaba vasıtasıyla Emet hayvan pazarı ile  eski başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuşun danışmanlığı yapmış olan Ali Osman Öztürk vasıtası ilede  Emet gençlik ve spor kompleksi nin hayata geçirlmesini, belediye tarafındanda apart ve yüzme havuzları projelerin en kısa sürede yapılması konularını  yazmıştık.

Belirli alt yapı çalışmaları tamamlanmış olan bu konular sıkı takip ve biraz yoğun mesai ile hayata geçirilebilinecek düzeyde…

Hayvan pazarı bölgesel kalkınma,apart turizmi yöresel ve esnaflarımız açısından ekonomik kalkınma, spor ve gençlik merkez kompleksimiz ise insanımızın ruhi ve bedeni kalkınmasına katkı sağlayacak çalışmalar.Ve sadece  harkete geçmekle ilçeye kazandırılabilinecek konular

Bu hafta 2 projeyi daha kamuoyunun tartışmasına açmak istiyoruz;

 

 

DÖRDÜNCÜSÜ

Allah için kaymakamımız sayın Mahmuthan Arslan iyi çalışıyor. Geldiğinde İki taş kanyonunu kucağında bulan Arslan, 7 km yolda birçok kör noktada ulaşımı açtı. Kanyon yolu daha güvenli bir hale geldi.

Merkez kütüphanemiz bahçesine yapılan ahşap okuma salonu,herkesin beğenisini kazanıyor.İlçemiz turizmine katkıları ise Dereli kaplıcalarını modernize etmesi ve yeniceköy hamamını yeniden yapmasıyla sürüyor.Dereli ve Yeniceköy hamamları ilçemiz kadar bölge halklarımızında gözdesi olmaya aday.

Şimdi merkezde olması önem arz ettiği için kapalı otopark konusunda ise sayın Kaymakamımızdan hükümet arkası projesini hayata geçirmesini bekliyoruz. Belediye,emetbor,orman güçlerinide yanına alarak sayın Arslan bu 2 katlı otoparkı ilçemize kazandırabilir.

Belediye ve kaymakamlıkta çalışan memur işçiler kadar bu kurumlara gelen vatandaşların araçlarını zaptedecek bir katlıotopark cümle alemin hayır duasını alır.

Ama bu işte kamu gücü ve önder lazım… Tabi birde bitirme azmi… Bunların hepside sayın Arslanda olduğuna göre, bizce kaymakamımız  Emet için bu projeyi biran önce hayata geçirmelidir.

 

 

BEŞİNCİSİ

 

Biliyorsunuz,yeni hastanemiz bitmek üzere… Yeni yılda büyük ihtimal artık eski hastane boşalacak… Şmdiden bu alanı değerlendirmek adına teklifimiz var.

Hastane alanı  deyince herkes fizik tedavi diyecek ama Kütahya geneli bu konuda çok ciddi yatırımlar alındığı için gerçekçi olmak gerekirse yeni bir fizik tedavi  açılması zor değil imkansız.

 Dumlupınar üniversitesi rektörümüz sayın Prof.Dr. Remzi Gören Emete geldiğinde genelde rektörden fakülte talep edildi. Biliyorsunuz rektörlükler ilçelere fakülte fikrine hiçte sıcak bakmıyor. Ozaman kendilerine bizde  4 yıllık meslek yüksekokulu açılmsını teklfi ettik.İlçede Sağlık meslek lisesi olduğu için sağlık hizmetleri yüksek okulu konusunda fikir sunduk. Kendileri olabileceğini belirtmişlerdi.

Mevcut hastanenin bulunduğu yer rektörlüğe devredilirse, bu alanda uygulamalı sağlık hizmetleri meslek yüksek okulu kurulabilir. 4 yıl olan bu okulda ciddi anlamda öğrenci sayısı olacaktır. Ve hastanemizde yeni bir okul açarak bir nevi 2. yüksekokulumuzu açmış olacağız.

Bu konudada rektörlükten işin senato kabulü destke için hemşehrimiz inşaat mühendisi aynı zamanda kutso yönetim kurulu üyesi Ahmet Bağırgan’dan etkin faydalanmamız gerektiğini düşünüyorum.

 

Bakınız  yoğunlaşmaya çalıştığımız projeler ilçemiz esnafının halkının öncelikle ekonomik, daha sonra sosyal ve kültürel yaşamalarına pozitif katkı sağlaması adınadır. Yapılacak apartlar, yeni  yüksekokul,hayvan pazarı gibi projeler hayata geçirilebilinirse Emet esnafına çok olumlu katkılar sağlar.

Günü kurtaran sözde gençlik hizmet noktası! Yerine komple gençlik ve spor merkezi, merkezde düzenli bir otopark ilçemizin resmini değiştirir…

Sadece 5 projemi derseniz,esasında sizlere burada hayata geçirilebilinecek onlarca proje yazabiliriz. Ama,  genel anlamda halkın çoğunluğuna pozitif katkı sağlayacak bu 5 projeyi öne çıkarmayı uygun gördük…

Yoksa oturup mehlemönünde, onu saçı kel bunun dişi çürük,  babından çene çalmalar ile, rutin yapılan işlerde arada bir aksama olunca boncuk bulmuş deli ömer gibi bağırmalar ile ne memleket kalkınır, nede bizler…

Seçilmişi,atanmışı, yöneticilerimizi hep beraber büyük düşünmek ve büyük projeleri hayata geçirilmesini sağlamak için çalışmalıyız. İlçemizden yetişmiş hemşehrilerimize memleketlerine hizmet verme hakkını da sunmak için projelerle giderek beklentileri aktarmalıyız.

Yani  dışarıda Emet lobisi oluşturabilmek için önce bir Emet’te salona çıkmakta fayda var…İyi haftalar.

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
28Nis
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da