BOŞ BEYİNLERE ÇAYLAR ŞİRKETTEN!!! - Yunus Daşdemir

BOŞ BEYİNLERE ÇAYLAR ŞİRKETTEN!!!


Bir dilim ekmek için savaşmasını bilmeyenlerin siyaset için kahve köşelerinde nutuk okudukları bir dönem yaşıyoruz. İçtiği çayın parasını kahveciye yazdıran şahısların, oturdukları sandalyeden memleket yönetmelerini alkışlarla seyrediyoruz.

Kendi hanesinde bile sorumluk alamayıp, her şeyini ağzına yüzüne bulaştırmış insanların topluma nasihat verdiği komedi tiyatrosu seyretmekten yorgun düştüğümüz bir dönem yaşıyoruz. Dertleri memleket olmayan bu insanların şu ana kadar amaçlarını çözebilen de yok. Kafalarında oluşmuş şizofren düşüncelerden sıyrılmaları imkansız olan bu insanlar, kendi akıllarınca toplumu yönlendirme gayretine giriyorlar.

Kendilerini toplum içinde yüksek göstermeye alışmış bu küçük beyinlerin mazilerine baktığında bölgemize hiç bir faydasının olmadığı,hatta dikili bir ağaçlarının bile olmadığı görülmekte. Gerek Emetimizde gerekse Hisarcığımızda eleştirmekten başka hiç bir işe yaramayan, memlekette az sayıda bulunan beyin adamlarını karalamak için her türlü rezilliğe soyunan, kimi koltuk sahibi, kimide avare olan bu insanların ne olduğunu aslında toplum çok iyi biliyor.

Yolundan suyuna, işinden aşına bir sürü sorun var iken suni gündem yaratan bu kahve siyasetçileri ciddi manada bölgemize zarar veriyorlar. Bölge için çalışan gayret eden insanları karalamaktan asla çekinmeyen, her şeyi ben bilirim mantığıyla hareket eden bu zavallıların, aslında boş beyinlerden oluştuğunu bir çok kişi görüyor. Ama 'uyma deliye girme belaya' hesabı ses çıkarılmıyor. İki ilçenin eridiğini, tükendiğini bölgede var olan Etibor'un tarımı hayvancılığı bitirdiğini hiç görmeyen bu zatı muhteremler, kişilerle uğraşmayı, kişilere leke atmayı başarı yada zafer sanan tuhaf bir terbiye sahibi sahte zaferciler. Hayatlarını günlük yaşam üzerine kurmuş bu şahsiyetleri dinleyenlere gülmekten başka diyecek söz yok.

Bölgenin en önemli sorunu olan beyin göçüne bu tiplerin sebep olduğu ortada. Kendilerince kurdukları iğrenç düzenin bozulmaması için onlar için bölgeye yapılacak yatırım yada okul hizmetleri asla önemli değil. Zaman zaman din maskesini kullanan bu boş beyinlere fırsat vermemek ve toplumun, gençlerimizin önünü açmak az sayıda kalmış iradeli ve memleketini seven insanlarımıza kalmış.

Belki garip bir tespit diyeceksiniz ama bizler bu boş beyinlere dur demedikçe bu memleket gerilemeye devam eder ve yatırım hayalleriyle avunur dururuz. Fitnenin ve dedikodunun kendi dünyalarında en büyük sevap olduğuna inanan bu şahısları deşifre etmekten dile getirmekten asla çekinmeyin. Memleket derdi varken bu zavallılarla uğraşmak bölgemize verilen en büyük zarardır.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
17Haz

Emet Geç Kalmamalı!

09Oca
17Ara

Cep Derdi Milleti Gerdi

28Kas
22Kas

Terazi Dengesiz, Memleket Eğersiz